Etusivu  : Muisto  : Muistotimantti Algordanza Finland Oy  : Timantti  : Miten toimia  : Yhteystiedot
 : Valmistus :
 
col1_1.jpg

Valmistus

Pääpiirteittäin valmistus tapahtuu siten että, ensin tuhkansisältämät erilaiset kaliumit ja kalsiumit (n.85% tuhkasta)yhdistetään hiileen kemiallisella ja fyysisellä prosessilla, suolat on liuotettu, kemiallisesti leikattu ja sekoitettu jalokaasun kera, sekä jälkikäteen uudelleen sytytetty.

col1_2.jpg

Hiili vahvistuu tällä toimenpiteellä ja muodostaa seuraavien synteesien perustan. Hiili altistetaan kovalle paineelle(n.65tbar)ja korkealle lämmölle (n.2500c) viikoiksi, kiven koosta riippuen.

col1_2.jpg

Timantti alkaa kehittyä atomi, atomilta valmistuen lopulta valmiiksi raakatimantiksi, minkä jälkeen se leikataan, hiotaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kivi toimitetaan kivialustalla, jalopuisessa rasiassa.

col1_1.jpg

Analyysi

Ennen puristusprosessin aloittamista tuhkan koostumus tutkitaan laboratoriossa. Tutkimus antaa äärimmäisen yksilöllisen koostumuksen tuhkasta. Jokaisella tuhkalla on omat sormenjälkensä. Tutkimuksella voidaan 100% varmuudella todistaa timantin raaka-aineena käytetyn tuhkan alkuperä. Lisäksi ne arkistoidaan. Asiakkaalla on mahdollisuus saada Gemmologian Instituutin raportti analyysistä niin halutessaan Lisäksi Algordanza takaa timantin aitouden, painon, hionnan ja värin.

(c)2007 Muistotimantti Algordanza Finland Oy